Cum vor funcționa piețele din Focșani. Comitetul local pentru situații de urgență a stabilit regulile care trebuie respectate

0
8

Comitetul local pentru situații de Urgență Focșani s-a întrunit marți în ședință extraordinară pentru a discuta despre noile măsuri de restricție impuse de Guvern. Cu această ocazie a fost stabilite o serie de reguli pentru piețele din Focșani, care vor rămâne deschise în această perioadă.

În Piața Moldovei, zona agroalimentară din interiorul pieței, denumită zona de lactate, va rămâne deschisă cu respectarea strictă a distanțării de 1,5 metri semnalată prin marcaje, precum și deschiderea ușilor pentru o fluidizare corectă a căilor de acces.

Comercianții care își desfășoară activitatea pe trotuarul Str. Piața Moldovei între Str. Peneș Curcanul și str. Greva de la Grivița NU vor mai avea voie să expună produsele pe trotuar. În aceiași zonă, pentru respectarea condițiilor de distanțare fizică de 1,5 m, se va institui sens unic de acces, cu intrare de la intersecția cu str. Peneș Curcanul și defluire către str. Greva de la Grivița.

Activitatea din Piața Sud rămâne nemodificată, cu respectarea prevederilor legale privind distanțarea fizică și asigurarea circuitelor cetățenilor.

 Comercianții au obligativitatea de a purta măști de protecție care să acopere atât gura cât și nasul, să își achiziționeze soluție de dezinfectare și să se dezinfecteze pe mâini după FIECARE vânzare de produse.

De asemenea, Administrația Piețelor SA Focșani este obligată să monteze dispensere cu soluție pentru dezinfectarea mâinilor la intrare, la ieșire cât și în interiorul din piețele de pe raza Municipiului Focșani și să afișeze mesaje pe suport de hârtie privind obligativitatea purtării măștii de protecție precum și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de SARS COV- 2.