Dan Nichita, vicepreședinte USR Vrancea: ”Aștept de la Ion Ștefan să nu facă din Prefectură și instituții deconcentrate o anexă a firmei Balcanic Prod SRL”

0
-Publicitate-

Reprezentanții USR Vrancea se tem ca bazele unei eventuale alianței cu liberalii să fie subminate de un comportament al PNL asemănător cu cel al PSD. Dan Nichita, vicepreședintele USR, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă că, din punctul său de vedere, pălăria de ministru este ”prea mare” pentru deputatul Ion Ștefan și că acesta a început cu stângul mandatul de ministru, riscând să devină ”extrem de contestat și extrem de riscant” pentru ce înseamnă Vrancea.

”Aștept de la el anumite numiri pe care le va produce, pentru că sper să nu facă din Prefectura Vrancea și din restul administrației care ține de guvernare, mă refer la servicii deconcentrate, o anexă a firmei Balcanic Prod SRL, pentru că atunci va submina bazele unei alianțe cu USR. Este un punct de vedere personal pe care îl exprim și o temere, pentru că dacă va merge pe aceeași linie, atunci cu siguranță un grup de servicii deconcentrate și un grup de primari tentați de fondurile acestea care se dau de la Guvern vor fi tentați să treacă imediat la PNL și, practic, să asistăm în 2019 și 2020 la acest transfer perpetuu de cadre care trec de la PNL la PSD. Practic, vom asista, sper să nu se întâmple acest lucru, la acest pact care întotdeauna a guvernat Vrancea, un pact subteran în care interesele PNL și PSD să fie protejate”, a declarat Dan Nichita.

Vicepreședintele USR a afirmat că la nivelul conducerea organizației există o ”dorință reală” pentru o colaborare cu PNL, însă și-a exprimat din nou temerea cu privire la directorii de instituții care trec de la un partid la altul pentru a rămâne în funcții. Dan Nichita a spus că așteaptă că numirile în funcții să fie făcute prin concurs și pe bază de meritocrație, chiar și cu o anumită ”independență politică”, pentru a câștiga încrederea electoratului.

”Fără aceste temeiuri va fi foarte greu de construit această alianță și există riscul ca o mare parte dintre cei care vor vota să fie dezamăgiți”, a mai spus Dan Nichita.

La rândul său, Mihăiță Lepădatu, președintele USR Vrancea, a arătat că organizația este pregătită pentru alegerile prezidențiale și că are oameni în toate secțiile de votare.

-Publicitate-