Deszăpezirea drumurilor județene este făcută și în această iarnă de firmele omului de afaceri Victor Roman

0
-Publicitate-

Firmele controlate de omul de faceri Victor Roman vor deszăpezi drumurile județene și în această iarnă, așa cum se întâmplă din anul 2007. Consiliul Județean a anunțat că a încheiat contractele pentru prestarea serviciilor de combatere a poleiului și de deszăpezire.

Inițial, instituția a anunțat că este vorba de contracte pentru trei ani, însă ulterior a revenit și a precizat că acestea au fost încheiate în baza acordului cadrul din anul 2019, cu firmele care au câștigat atunci licitația.

Contractul a fost împărțit în două două loturi, Nord și Sud, în ambele fiind implicate firmele controlate direct și indirect de fostul deputat PSD.

Contractul pentru Lotul 1/Lot Nord a fost încheiat cu Asocierea SC Sotirex SRL & SC Roman Impex Prest SRL, prin lider de asociere SC Sotirex SRL. Sotirex i-a aparținut lui Victor Roman, care a renunțat oficial la calitatea sa în firmă pentru a nu fi incompatibil pe vremea când era consilier județean. Roman Impex Prest SRL este firma pe care o controlează direct.

Contractul pentru Lotul 2/Lot Sud a fost obținut Asocierea SC Sotirex SRL & SC Construcții Generale Moldova SRL & SC Autosas SRL, prin lider de asociere SC Sotirex SRL.

Contractul prevede împărțirea județului în două zone: Baza Sud (unde sunt prevăzute 25 de utilaje) și Baza Nord (24 utilaje). Firmele responsabile vor acționa cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și are stocuri asigurate de material antiderapant. Din cele 49 de utilaje, jumătate din ele trebuie să fie prezente în bazele de deszăpezire (pentru care se plătește tarif de ,,așteptare”), iar celelalte utilaje vor acționa numai în cazuri de urgență, dacă utilajele alocate inițial nu fac față la intervenții.

”Suma alocată din bugetul CJ Vrancea pentru iarna 2021 – 2022 va fi de aproximativ 4,5 milioane lei, inclusiv TVA, care se va deconta în funcție de lucrările de deszăpezire real executate în teren, verificate de către inspectorii din cadrul Direcției Tehnice a CJ.

 Toate utilajele de deszăpezire vor fi dotate cu dispozitive GPS, iar în funcție de starea vremii, se va emite ordinul de începere a lucrărilor”, a anunțat Consiliul Județean Vrancea.

CJ Vrancea a atribuit contractele de deszăpezire pe drumurile județene în baza Acordului cadru de servicii nr. 2932/26.02.2019 (valabil 3 ani), acord cadru care va expira, așadar, pe 25.02.2022. 

-Publicitate-