DGA Vrancea sărbătorește pe 9 decembrie

0
52

Ziua Internațională Anticorupție se sărbătorește în fiecare an la data de 9 decembrie și a debutat la 31 octombrie 2003 prin “Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei”. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei. De asemenea, declaraţia Primei Conferinţe Anuale şi a Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, susţinută la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, îndeamnă autorităţile competente să aplice prevederile relevante ale Convenţiei pentru a stabili şi întări sistemul de luptă împotriva corupţiei, precum şi încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internaţionale Anticorupţie.
În contextul aniversării Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Vrancea din cadrul Direcției Generale Anticorupție, cu sprijinul Asociației Sportive “Tomiță Lazăr” din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, organizează “Cupa Integrității” – activitate sportivă constând într-o competiție de tenis de masă la care va participa personal din unitățile M.A.I. de pe raza județului Vrancea dar și alți invitați.
Evenimentul va fi organizat în data de 09.12.2019, începând cu orele 10:00 în sala S.C. Texas 2005 S.R.L. din municipiul Focșani. Reamintim faptul că la nivelul judeţului Vrancea, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, al cărui sediu se află pe str. Cezar Bolliac nr. 12 din municipiul Focşani,tel./ fax 0237/207119. Cetăţenii judeţului Vrancea care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită 0800.806.806, prin e-mail la adresa: vrancea.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200 – 1500.