Doar jumătate dintre primăriile din Vrancea au primit bani de la Guvern

0
-Publicitate-

37 de localități din Vrancea au primit fonduri de la Guvern pentru funcționare, la care se adaugă Consiliul Județean Vrancea. Decizia împărțirii banilor a fost la ședința de luni a Guvernului Dăncilă, în care au fost repartizate fonduri pentru fiecare județ, dar mult mai puțin față solicitările autorităților locale și județene.

Necesarul estimat a fost de 8,5 miliarde lei, însă suma aprobată a fost de doar 1,469 milioane lei. Prioritate au cheltuielile de funcționare, dintre care cele mai mari sunt pentru personal, inclusiv sumele pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și ai asistenților acestora. La acestea se adaugă cheltuieli pentru învățământ, sistemul de protecție a copilului, centrele publice pentru persoane adulte cu handicap.

Consiliul Județean a primit suma de 1,421 milioane lei. Dintre orașe, Focșaniului i-au fost repartizate 21,909 milioane lei, în timp ce Panciul nu a primit nimic. Dintre comune, cei mai mulți bani, 1,367 milioane lei, merg

la Vidra. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a lăsat de înțeles că viitorul guvern va trebui să asigure diferența până la necesarul de 8,5 miliarde lei.

Lista cu sumele repartizate localităților din Vrancea

Sume repartizate localitatilor din Vrancea

-Publicitate-