Doi bărbați sunt acuzați au înființat firme pe numele unor persoane fără adăpost și au vândut produse contrafăcute

0
114

Inspectoratul General al Poliției Române și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție continuă operațiunea JUPITER, pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.

Astfel, joi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea, cu sprijinul serviciilor de investigare a criminalității economice – Sector 2 și 3 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorului  de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București, și au pus în aplicare două mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, punere în circulație de produse ce poartă fără drept o marcă înregistrată și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că doi bărbați din municipiul București ar fi înființat pe numele unor persoane fără adăpost societăți comerciale, prin intermediul cărora, în perioada ianuarie – aprilie 2021, ar fi desfășurat activități de comerț online cu produse contrafăcute, omițând înregistrarea în evidența contabilă a operațiunilor economice efectuate, fiind estimat un prejudiciu în dauna bugetului de stat în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

În urma perchezițiilor de astăzi, polițiștii au descoperit și ridicat documente, înscrisuri, ștampile, medii de stocare amovibile și carduri bancare necesare completării materialului probator, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a persoanelor cercetate.

De asemenea, la una dintre locații a fost descoperit un pliculeț cu resturi vegetale susceptibile a fi substanțe psihoactive, ce a fost ridicat pentru continuarea cercetărilor.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel.