-Publicitate-

Autoritățile din Soveja au anunțat luni seară că doi copii din comună, Lucian și Gabriel, nu au mai ajuns acasă după ce duminică dimineață au fost prezenți la un eveniment dedicat copiilor. Pentru că nici luni nu au apărut, primăria a făcut un apel pe Facebook pentru găsirea lor, iar poliția a început să-i caute.  La fața locului au fost direcţionaţi  poliţiştii Secției 10 Poliție Rurală Panciu, cu mijloacele tehnice din dotare şi câinele de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă Salvamont, reprezentanți ai Primăriei Soveja, localnici și reprezentanți ai Ocolului Silvic Soveja care au demarat activităţile de căutare în satul Dragosloveni.

Copiii, în vârstă de 9, respectiv 10 ani, au fost găsiți într-o gospodărie nelocuită.

”Marian, colegul nostru, cu o vechime de aproximativ 20 de ani în munca de poliție, cunoscând bine zona, alături de un pădurar, a intituit unde ar putea merge cei doi minori și astfel, echipa acestora i-a găsit, teferi, la câteva sute de metri de locuință, ascunși într-o gospodărie nelocuită.

În prezent, minorii se află alături de polițiști, în acest caz fiind sesizată DGASPC Vrancea”, a anunțat IPJ Vrancea.

Se pare că de vină pentru comportamentul celor doi copii ar fi situația de acasă.

”O poveste tristă în care nu am fi vrut să fim parte. O poveste care are în spate multe necunoscute, urâte, dramatice, care vor lăsa semne adânci, sechele, în sufletele și caracterele acestor copii.

I-am găsit ascunși într-o hazna nefolosită a unei case nelocuite, nu departe de locuința lor.

Fugiseră pentru că acasă nu e „acasă” pentru ei iar teroarea zilnică, lipsa părinților, a educației, a dragostei și căldurii părintești lipsește cu desăvârșire.

 Iar dacă acestea lipsesc, acești doi mici pui de om mai au parte și de bătăi, de strânsul degetelor la încheietura ușii, de lovituri cu ce se apucă și unde se apucă…. E grea copilăria lor și, din nefericire, nici viitorul nu știm cum va fi.

Sunt copii isteți, energici, care la cluburile extra școlare s-au comportat exemplar și care, în afara „familiei”, au arătat că sunt copii normali.

 Depinde de noi, cei „mari”, să demonstrăm că nu-i procreăm doar pentru a avea numere și nu ființe pe care să le iubim, să le educăm și să le creștem în medii sănătoase. Societatea va fi ceea ce modelăm acum”, au relatat reprezentanții Primăriei Soveja pe pagina de Facebook, după găsirea copiilor.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani