Doi polițiști vrânceni au fost medaliați cu argint la etapa finală a Campionatului de Judo al MAI

0
-Publicitate-

Etapa finală a Campionatului de Judo al MAI a avut loc la Călimănești și a adunat la start peste 100 de participanți in rândurile polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și polițiștilor de frontieră. La competiție au participat și doi polițiști vrânceni, care s-au remarcat prin rezultatele obținute.

Nicolae Enache este inspector principal de poliție.

Primul capitol din judo pentru el este  povestea unei zile când și-a urmat fratele la sala de judo care l-a invitat să privească o competiție de judo. Acea zi a devenit povestea lui și calea spre formarea caracterului (ju = suplețe, flexibilitate / do = cale).

Își amintește că era un copil slăbuț, timid dar plin de energie.

Avea doar 6 ani dar i-a plăcut atât de mult ce a văzut iar de atunci, de peste 35 ani, judo este un stil de viață pentru el .

Ca orice început, nu a fost ușor, dar după câteva luni de muncă și prima competiție totul s-a transformat într-un mod de viață.

La rândul lui, descoperă  din  tainele acestui sport colegilor din cadrul IPJ Vrancea, la ședințele de pregătire sportivă. Din anul 2021 este ofițer în cadrul Biroului Pregătire Profesională, specialitatea educație fizică și autoapărare.

Munca, perseverența și dragostea pentru acest sport i-au adus trofee  locale, naționale(vicecampion) și internaționale (medalii de aur la Campinonatele Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor).

Florin Marin este agent de poliție și a păsit pe tatami la vârsta de doar 4 ani  şi cu toate că spune că iniţial i s-au părut grele antrenamentele, nu a mai vrut să renunţe.

Conştiincios şi ambiţios, micul judoka a renunţat treptat la jocurile copilăriei preferând să se antreneze.

A adunat o serie de titluri: campion național dar și multe alte medalii de argint și bronz la campionatele naționale dar și internationale.

În afară de o bună pregătire fizică și mentală, dobândirea încrederii, cei care practică Judo își însușesc principii precum: respect, loialitate, integritate.

Cei doi polițiști au concurat la categoriile 90 kg, cu vârsta peste 35 de ani, respectiv 73 kg, -35 ani, obţinând medalii de argint.

La clasamentul pe echipe, Inspectoratul General al Poliției Române s-a clasat pe locul I.

-Publicitate-