Două zile dedicate științei, la Festivalul ”Focșani Science”

0
-Publicitate-

Singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu și cel mai cunoscut scriitor de popularizare a științei, Alexandru Mironov, sunt amfitrionii celor două zile ale Festivalului „Focșani Science”, eveniment organizat de revista Știință&Tehnică și Asociația SCIENCE&TECHNOLOGY, sub egida Academiei Române și susținut de Primăria Focșani, prin Ansamblul folcloric  ”ŢARA VRANCEI”. Alături de aceştia, vor fi prezenţi la eveniment şi animatori de știință, cercetători și jurnaliști.

În Amfiteatrul Parcului „N. Bălcescu” din Focșani, în zilele de 22 și 23 septembrie 2023, va avea loc a doua ediţie festivalului „Focșani Science”. Evenimentul se adresează întregii familii și, printre lunete, telescoape profesionale şi experimente științifice live, participanţii se vor putea bucura de show-uri de știință distractivă și conferințe pe înțelesul publicului larg.

Organizatorii au pregătit și foarte multe ateliere interactive de la desene pe asfalt până la desene 3D, grafică asistată pe calculator, scanare cu laser, roboți, meteoriți și mașinuțe solare.  Vor fi trei zone de desfăşurare: ateliere, scena și platoul pentru observații astronomice.

„Conceptul acestui festival de științe este de a scoate știința și metodele clasice de predare dintre pereții clasei. Am considerat că este mai mult decât necesar să le propunem tinerilor, copii, elevi, adolescenți, care sunt lucrurile importante din care au ce învăța, să dezvoltăm acea comunitate a oamenilor inteligenți, atrași de curiozități și povești adevărate, interesante. Vă rugăm să ne fiți alături în cele două zile în care vom redescoperi ceea ce filosofii au spus de secole: stiința și puterea omului sunt unul și același lucru”, a declarat inițiatoarea proiectului, viceprimarul Alexandra TĂTARU.

Accesul la eveniment este gratuit

-Publicitate-