DSP Vrancea a efectuat 1538 teste în această săptămână

0
7

În perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2020, specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, 1538 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 28 noiembrie – 314 teste, duminică, 29 noiembrie – 133 teste, luni, 30 noiembrie – 206 teste, marți, 1 decembrie – 137 teste, miercuri, 2 decembrie – 214 teste, joi, 3 decembrie – 259 teste, vineri, 4 decembrie – 275 teste.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă în continuare cetățenilor respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică, a celor igienico-sanitare (spălarea frecventă a mâinilor) și de purtare a măștilor.

„În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura. Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție! Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane! Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool! Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!”, au precizat reprezentanții DSP Vrancea.