Proiect online de consiliere și orientare în carieră derulat de Centrul de Tineret Focșani și AJOFM Vrancea

0
14

În perioada 20 septembrie – 30 noiembrie 2020,  Centrul de Tineret Focșani în parteneriat cu Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea au derulat proiectul online „Îndrăznește să crezi”. Scopul proiectului a fost de consiliere și orientare în carieră, de informare cu privire la oportunitățile de învățare și de muncă pe care le oferă legislația românească în vigoare, și conștientizarea tinerilor cu privire la cerințele pieței muncii. Astfel va fi asigurată tranziția conștientă și coerentă de la sistemul educaţional către piața forței de muncă.

În proiect au fost implicați aproape 100 de tineri de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani și de la Centrul Şcolar Pentru  Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani. În mijlocul tinerilor s-a aflat Elena Diana Gogu, de la AJOFM Vrancea – Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională.   

„Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au fost interactive, pentru ca participanții să-şi construiască drumul în viață prin intermediul propriei înțelegeri, deoarece nimeni nu poate face acest lucru în locul lor. Ei au fost doar ghidați în carieră, astfel încât în viitor să poată face alegeri educaționale, de formare și ocupaționale, și să-și administreze singuri cariera. Construcția personală este favorizată de interacţiunea cu cei care la rândul lor învaţă, cu tinerii, reciprocitatea, interactivitatea fiind  stimulente ale învăţării”, a precizat Daniel Gongu, directorul executiv al Centrului de Tineret Focșani.

 Acesta a mulțumit elevilor participanți, coordonatorilor și profesorilor, precum și Agenţiei Județene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea, pentru participarea și implicarea în proiectul de tineret „Îndrăznește să crezi ”.