Elevii cu cele mai bune rezultate la olimpiadă și concursurile de matematică au fost premiați de Inspectoratul Școlar

0
557

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea i-a premiat, marți, pe elevii laureați la etapa județeană a olimpiadei și concursurilor de matematică. Aceștia au primit 230 de diplome și 109 medalii pentru rezultatele obținute.

Concursurile la care au participat au fost:

            Gala CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe, aflat la prima ediție în județul nostru;

            Olimpiada Naţională de Matematică;

            Concursul Naţional de Matematică pentru clasele a V a -a VIII a “Olimpiada Satelor din România”;

            Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”;

            Concursul Naţional de Matematică „Tehnici Matematice”.

Programul CampioMATE, inspirat din sport și video-gaming, se adresează elevilor de gimnaziu, ajutându-i, prin joc, să-și îmbunătățească nivelul la matematică pentru rezultate mai bune la școală, examene, dar și în viață. Începând din acest an școlar elevii și profesorii din Vrancea s-au alăturat celor 21 de județe participante la cea de-a treia ediție. Au fost implicați peste 400 de elevi, care au declarat cu mare bucurie că vor participa și anul viitor, rezultatele lor la matematică fiind vizibil îmbunătățite.

După o etapă de calificări, elevii au fost distribuiți în două divizii BETA și GAMMA și în echipe care au fost preluate de profesorii-antrenori înscriși. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a trei luni și a avut 4 etape și o etapă finală. Elevii au avut de rezolvat câte 30 de provocări, un test și 10 lockere pe etapă. Punctajul final a împărțit echipele în echipe gold, silver și bronze, la fel au fost declarați și elevii de top.