Elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, coorodonați de profesoara Liliana Deaconescu, au derulat zilele trecute o amplă campanie de colectare de fructe și legume ce au fost donate persoanelor aflate în dificultate: bolnavi, bătrâni, copii vulnerabili. Acțiunea a făcut parte din Programul „Strategia Naţională de Acţiune Comunitară” (SNAC), ce cuprinde activități de voluntariat.
„Vă informez, cu satisfacția unei misiuni îndeplinite, că în săptămâna 17-21 octombrie 2022, s-a derulat în cadrul liceului o amplă campanie de strângere de fructe și legume. Această acțiune, marca SNAC, a solicitat elevilor, și împlicit părinților acestora, sub îndrumarea învățătorilor și profesorilor diriginți, donarea de fructe/legume/conserve pentru persoanele aflate în dificultate: bolnavi, bătrâni, copii vulnerabili”, a precizat Liliana Deaconescu, responsabil SNAC în cadrul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu.
Potrivit acesteia, implicarea cadrelor didactice și a elevilor voluntari în această acțiune a condus la strângerea unor cantități impresionante de fructe, de legume, de conserve, care au ajuns hrană sigură și sănătoasă pe masa bolnavilor de la Spitalul Orășenesc Panciu, la bătrânii din Centrul Rezidențial „Sf. Ioan” Panciu, la Centrul Educațional de Zi „Pinocchio”, precum și la numeroase familii nevoiașe aflate în atenția asistenței sociale din cadrul Primăriei Panciu.
„Acum în prag de iarnă, doborâtă de griji, comunitatea pănceană – părinți și copii, s-au arătat curajoși și empatici cu nevoile celor din jur și au făcut posibilă această acțiune, faptă care merită încurajată și dată drept exemplu – «Împreună suntem mai puternici» . Sub egida «O faptă bună cu un fruct și o legumă», ne-am mobilizat, de la mic la mare, de la grădiniță până la liceu, și am simțit emoția celui care poate, din care s-a învățat lecția umanității, a dărniciei. Într-o societate aflată în ascensiune virtuală, după 2 ani de pandemie, care a cuprins lumea cu febra lor, iată că am dat dovadă că putem fi oameni cu suflet, că ne pasă de cei din jur și că știm să apreciem ceea ce suntem: tineri, sănătoși, frumoși, implicați și iubiți de Dumnezeu.Ca mesager-voluntar între donatori și beneficiari, spun cu inima plină de recunoștință că-i mulțumesc divinității pentru această oportunitate, iar lecția aceasta rămâne bine întipărită în minte”, a adăugat responsabilul SNAC.
Liliana Deaconescu a afirmat că ultima săptămână a Modulului 1 a coincis cu activități de învățare dedicate toamnei de la clasele primare, unde învățătoarele și-au arătat implicarea și măiestria în activități care au creat un tablou amplu și complet al acțiunilor desfășurate.
„Bucuria și voioșia elevilor, întregesc tabloul bogat și colorat al anotimpului. Așadar, transmit tuturor «VACANȚĂ PLĂCUTĂ!» și un mare și sincer «MULȚUMESC!» adunat de la toți cei cărora le-ați trecut pragul”, a concluzionat profesoara Liliana Deaconescu.