Elevii de la Școala Gimnazială Pufești au vizitat navele din Portul Militar Constanța

0
-Publicitate-

50 de elevi din Pufești au parte de o excursie care i-a încântat în Portul Militar Constanța, unde au putut vizita vasele ancorate aici. Copiii au putut vedea Fregata Regele Ferdinand, Bricul Mircea și alte ambarcațiuni din port.

”Experiența a fost una inedită deoarece nu doar au fost primiți de comandanții navelor, dar au și pășit la bordul acestora, cunoscând viața de marinar în amănunt. Au reușit să ajungă la pupitrele de comandă, în bucătărie și în cabinele unde stau cadeții, aproape orice spațiu al vapoarelor nu a rămas neexplorat, au transmis reprezentanții școlii.

Copiii au fost invitați să participe la meciul de fotbal al echipei Viitoul Constanța. Deși frigul a fost unul pătrunzător, elevii au făcut galerie echipei constănțene până în ultimul minut de joc. A doua zi, excursia s-a încheiat prin vizitarea Delfinariului, Planetariului, Acvariului și, bineînțeles, cu o plimbare pe faleza Mării Negre. Excursia a făcut parte din proiectul educațional ”Sport, cultură și civilizație la malul Mării Negre” și s-a desfășurat în zilele de 5 și 6 decembrie.

”Finalul lunii decembrie va aduce și alte activități la Pufești: a VII-a ediție a Cupei Sărbătorilor de iarnă la șah, mici cadouri pentru copii și nevoiași, toate acestea conturând profilul unei unități de învățământ ce trăiește pentru elevii săi, anul viitor în comună aniversându-se 155 de ani de existență a învățământului în această localitate, au mai arătat reprezentanții Școlii Gimnaziale Pufești.

-Publicitate-