Exercițiu pentru cutremur al Detașamentului de Pompieri Focșani

0
-Publicitate-

Detașamentul de Pompieri Focșani a desfășurat, miercuri, un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren în situaţia producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade scara Richter.

Conform scenariului, la momentul producerii cutremurului, mai mulți copii se jucau într-o zonă de clădiri industriale dezafectate din municipiul Focșani. Un copil este surprins sub dărâmături, iar un altul a rămas blocat într-o încăpere fără posibilitatea de a se evacua. În același timp, izbucnește un incendiu într-o magazie, în care erau depozitate mai multe bunuri, folosită ca adăpost de un om al străzii.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență simulate pompierii au intervenit cu 1 autospecială de transport persoane și victime multiple, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 container multirisc și 1 autospecială de primă intervenție și comandă. 

”În cadrul exercițiului au fost desfășurate activități de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături cu ajutorul echipajului canin și a echipelor specializate în căutare-salvare urbană. Totodată, echipajele de stingere au intervenit prompt pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiții cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetățenilor, este unul dintre obiectivele principale ale pompierilor vrânceni. Astfel, pentru a fi pregătiți să acționeze în orice situații de urgență, periodic desfășurăm exerciții tactice. Scopul acestora este acela de a pregăti efectivele proprii privind modul de intervenție, organizare și cooperare eficientă și operativă în cazul producerii unei situații de urgență reală”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

-Publicitate-