Expoziţie dedicată Zilei Naţionale, la Galeriile de Artă din Focşani

0
15

Galeriile de Artă din Focşani găzduiesc, începând cu 28 noiembrie, o expoziţie de artă dedicată Zilei Naţionale a României.

„Renașterea este un concept ce se așează firesc în ordinea expozițiilor pe care, la Focșani, le consacrăm sacrului, la fiecare sfârșit de an, la fiecare moment de renovare a ciclului temporal. Sensurile pe care artiștii prezenți la expozițiile noastre le acordă acestui fenomen sunt multiple și ele poartă amprenta timpului pe care societatea românească a traversat-o. Sunt identificabile, de bună seamă, în aceste creații, și ecourile evoluției stilistice din arta lumii, dar, în sintezele pe care le propunem, urmărim în primul rând să subliniem această trăire originală a timpului istoric”, a declarat curatorul expoziţiei, prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.

Pe simeze, vor expune: Zamfira Bîrzu, Ilie Boca, Liviu Constantin Bumbu, Titi Ceară,
Mihai Chiuaru, Onisim Colta, Dana Constantin, Iurie Cojocaru, Darie Dup, Reka Csapo Dup, Marin Gherasim, Petru Leahu, Liviu Mocan, Liviu Nedelcu, Atena Simionescu, Aurel Vlad, Gherasim Zărnescu.