Festivalul Zmeielor din Mărășești: copiii se pregătesc cu entuziasm pentru competiția județeană

0
224

Într-un oraș plin de culoare și imaginație, copiii din Mărășești se pregătesc cu nerăbdare pentru Festivalul Zmeielor, un concurs județean înscris în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ). Evenimentul, inițiat de Clubul Copiilor Mărășești, aduce împreună tineri creatori din întreg județul, toți având un singur scop: să creeze cele mai spectaculoase zmeie hand-made.

În zilele premergătoare competiției, elevii înscriși în concurs lucrează intens, colaborând sub îndrumarea atentă a profesorilor coordonatori. În cadrul atelierelor organizate în școli, aceștia transformă materiale simple în opere de artă zburătoare, aplicând tehnici variate de construcție și design. Any Mary Drăgan, de la Clubul Copiilor Mărășești, și Ionuț Ștefan, profesor de aeromodele la Palatul Copiilor Focșani, ghidează copiii cu pasiune și dedicare în acest proces creativ.

„Este o perioadă deosebită pentru toți participanții. Copiii învață să colaboreze, să își pună în valoare creativitatea și să își dezvolte abilitățile practice. Fiecare zmeu construit este o expresie a imaginației lor,” a declarat Drăgan Any Mary, subliniind importanța acestei experiențe pentru dezvoltarea personală a copiilor.

Partenerii educaționali ai festivalului includ numeroase instituții de învățământ din județ, precum Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești, Școala Gimnazială nr. 2 Mărășești, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” Mărășești, Școala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa, Școala Gimnazială „Petrache Blându” Ciușlea, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și Școala Gimnazială Pufești. Aceste școli contribuie la succesul evenimentului, implicând elevii și cadrele didactice într-un efort colectiv de creație.

Pe măsură ce se apropie data de 14 iunie 2024, ziua concursului, emoțiile cresc. Cerul orașului Mărășești va fi împânzit de zmeie colorate, fiecare purtând amprenta unică a creatorilor săi. Competiția va fi strânsă, iar juriul va avea sarcina dificilă de a alege cele mai impresionante zmeie care vor sta cât mai mult în aer.

Atmosfera din aceste zile premergătoare este plină de nerăbdare și entuziasm. Copiii își perfecționează zmeiele, punând ultimele detalii pentru a asigura o performanță remarcabilă în ziua concursului. Părinții și profesorii îi susțin cu căldură, contribuind la bucuria copiilor implicați în concurs.

Festivalul Zmeielor nu este doar o competiție, ci și o ocazie de a învăța și de a împărtăși bucuria creației și a spiritului de echipă. „Așteptăm cu nerăbdare această zi specială și suntem siguri că va fi un eveniment memorabil pentru toți participanții!” a declarat profesorul Ionuț Ștefan, subliniind entuziasmul comun pentru această zi de sărbătoare a creativității și muncii tinerilor din județul Vrancea.

Pe 14 iunie 2024, toate eforturile și pregătirile vor fi răsplătite, iar cerul va deveni o scenă vibrantă a ingeniozității copiilor, marcând un eveniment de neuitat pentru toți cei implicați.