Grefierii din Vrancea protestează față de abrogarea pensiilor de serviciu

0
-Publicitate-

Grefierii din Vrancea protestează, alături de colegii lor din toată țară, față de  propunerea de abrogare a legii prin care primesc pensii de serviciu. Arhivele și registraturile nu lucrează, urmând să fie asigurate doar activitățile urgente. Grefierii spun că pensiile pe care le primesc sunt pensii ocupaționale, ca urmare a restricțiilor pe care le au și nu sunt pensii speciale.

”Este o formă de protest spontan ca urmare a votului din Camera Deputaților pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale grefierilor. Precizăm că pensiile noastre sunt de serviciu, nu sunt speciale, sunt pensii ocupaționale, ca urmare a tuturor incompatibilităților și interdicțiilor stabilite prin statul special pe care îl avem. Media de viață conform statisticilor INS este de 58 de ani pentru un grefier. Un grefier ca să se bucure de o pensie de serviciu trebuie să se bucure de două condiții esențiale: să aibă 25 de ani vechime în specialitate juridică și a două, să împlinească vârsta de 60 de ani. Nu este vorba de acei pensionari de 40 – 45 ani.

Pensia medie după 40 de ani vechime este de 4400 lei, deci nu sunt pensii exorbitante, cum s-a vehiculat în spațiul public. Protestul de astăzi este un semnal de alarmă față de votul de plen de astăzi din Camera Deputaților, unde se propune abrogarea acestor pensii. În condițiile în care  nu se ține seama de protestul nostru, la începutul anului 2020 vom intra în grevă  generală la nivelul tuturor instanțelor și parchetelor”, a spus George Pîrvu, președintele Sindicatului Dreptatea, sindicat reprezentativ la nivelul județului Vrancea.

-Publicitate-