Guvernul nu mărește salariile profesorilor. Greva continuă

0
-Publicitate-

Greva din învățământ continuă și vineri după ce Guvernul a refuzat să majoreze salariile și propus acordarea de prime și bonusuri. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că măririle de salarii pot fi făcute în viitoarea lege a salarizării. Reprezentanții sindicatelor s-au declarat nemulțumiți de oferta Guvernului și au anunțat un protest de amploare care va avea loc marțea viitoare.

Sindicatele au cerut o majorare cu 25% a tuturor salariilor din învățământ până la finalul anului, care înseamnă o creștere de la 2500 lei la 3000 lei pentru profesorii debutanți și o creștere de 60% de anul viitor. De asemenea, în viitoarea lege a salarizării salariul profesorului debutant să plece de la salariu mediu brut pe economie.

Guvernul a spus că poate acorda o majorare salarială de 9% pentru cadrele nedidactice și o primă in iunie si una in octombrie de 500 de lei.

220 de mii de profesori si personalul didactic auxiliar vor beneficia de un stimul de 2.500 de lei pentru cariera didactică, în două tranșe, una de 1000 de lei în iunie și 1500 de lei în luna octombrie.

-Publicitate-