„Importanța exercițiilor de miogimnastică în terapia logopedică” – Workshop organizat de Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare din Focșani

0
121

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (DGASPC Vrancea), prin intermediul Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare din Focșani, organizează workshop-ul intitulat „Importanța exercițiilor de miogimnastică în terapia logopedică”, ce va avea loc în data de 26 aprilie 2024.

Tulburările de limbaj au o frecvență mai mare în copilărie și în perioadele de constituire a limbajului, ca urmare a fragilității aparatului fono-articulator și a sistemelor cerebrale implicate în vorbire. Toate tulburările de limbaj au un caracter tranzitoriu și sunt corectabile, educabile, prin metode specific logopedice și printr-o serie de procedee cu caracter general. Orice tulburare de limbaj are tendința de a se agrava și consolida în timp, ca deprindere negativă. Începând cu cele mai simple, tulburările de limbaj produc efecte negative asupra personalității și comportamentului subiectului, ele fiind trăite intens pe fondul frustrării și anxietății. De aceea este importantă abordarea acestora de timpuriu.

În vederea unei dezvoltări armonioase, în cadrul tulburărilor de limbaj, se au în vedere mai multe planuri: educarea auzului fonematic, educarea respirației și a echilibrului inspir-expir, îmbunătățirea mobilității organelor fono-articulatorii (obraji, buze, limba, palatal moale, mușchii gâtului), oprimizarea orientării spațio-temporale, schema corporală, dezvoltarea motricității fine, optimizarea coordonării oculo-motorii, dezvoltarea vocabularului receptiv și expresiv.

„În cadrul workshop-ului, vom aborda exerciții specifice pentru îmbunătățirea mobilității organelor fono-articulatorii și pentru educarea respirației. Acestea reprezintă o componentă esențială în terapia logopedică, deoarece în emiterea și consolidarea sunetelor avem nevoie de o bună mobilitate și de controlul optim al respirației. După cum veți putea vedea, aceste exerciții au și o componentă ludică, și pot fi aplicate cu succes și de către părinți, facilitând atât o învățare plăcută pentru cei mici, cât și un timp de calitate petrecut alături de părinți”, au transmis reprezentanții DGASPC Vrancea.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Pentru înscrieri, cei interesați pot contacta Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare, la numărul de telefon 0237/701.472.

Detalii despre workshop:

Titlu: Importanța exercițiilor de miogimnastică în terapia logopedică

Organizator: Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare

Susținut de: Logoped Mihaela Cazacu

Data: 26.04.2024, de la ora 13:00

Adresă: Focșani, Str. 8 Martie nr. 1