În Focșani, Odobești și patru comune se închid restaurantele, sălile de cinematograf, dar și cele de jocuri de noroc

0
6

Focșani, Odobești, dar și alte patru comune au trecut la scenariu roșu, astfel încât autoritățile au luat măsuri severe.

În contextul incidenței cumulate a cazurilor de SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile, respectiv de peste 3 la mia de locuitori, în municipiul Focșani și în localitățile Soveja, Câmpineanca, Obrejița, Odobești și Vintileasca, timp de două săptămâni, forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea si Poliției Locale vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, vor fi realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.

Totodată, prin Hotărârea CJSU nr. 190/16.11.2020, au fost stabilite următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

1.Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.

2.Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drve-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

3.Activitatea cu publicul la operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

4.Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

5.Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.