Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, spune că în timpul guvernării PSD nu au fost controale la investițiile realizate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În urma verificărilor efectuate de la venirea sa la Ministerul Lucrărilor Publice s-a constatat că au fost lucrări neexecutate sau executate parțial care au fost trimise la decontare. Ministrul Ion Ștefan a fost prezentat luni la o emisiune la Digi 24 unde a declarat  că o echipa DNA venit chiar în cursul zilei la minister pentru a ridica documente.

”Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) nu a fost controlat până în noiembrie 2019. S-au derulat miliarde de lei, bani publici, iar aceste contracte și aceste lucrări nu au fost controlate niciodată.

De când am ajuns în fruntea ministerului, am format echipe mixte, din care fac parte membrii corpului de control al ministrului și angajații ISC. Cu aceștia am făcut controale pe teren.

Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Și astăzi (n.a. luni), o echipă de la DNA a fost la minister pentru a ridica documente pentru a verifica diferite situații.

Este făcută sesizare către organele de anchetă. Am găsit lucrări neexecutate sau executate parțial și care au fost trimise spre decontare. În mandatul meu au fost oprite de la plată lucrări în valoare de peste 500 de milioane de lei”, a declarat Ion Ștefan.