Ionel Dancă, șeful Cancelariei Primului Ministru: Piețele care funcționează în spații exterioare nu se închid

0
7

Decizia Guvernului de a închide piețele care funcționează în interior a provocat ample discuții, deoarece ar afecta producătorii agricoli. Ionel Dancă, șeful Cancelariei Primului Ministru, spune că însă că 80% dintre piețele agroalimentare funcționează în spații exterioare și acestea nu se vor închide. Acesta a mers în Piața Moldovei pentru a le spune producătorilor acest lucru și s-a întâlnit cu deputatul PSD Nicușor Halici, care le spunea oamenilor contrariul și anume că se închid piețele.

”Din păcate, am fost în piața din Focșani și am constatat că mașina de propagandă PSD a speriat lumea astăzi că se închid piețele și micii producătorii locali autohtoni vor rămâne posibilitatea de a –și vinde marfa. Mașina de propagandă PSD sperie oamenii și se joacă cu fricile oamenilor atât în ceea ce privește pandemia de coronavirus, cât și traiul de zi cu zi și ziua de mâine.

Spun aceasta pentru că astăzi ne-am întâlnit în piața din Focșani cu un deputat PSD (Nicușor Halici – n.r.), un mare artizan al modificărilor la Codul penal pentru eliberarea infractorilor prin recursul compensatoriu, care a pus în pericol viața oamenilor. Acesta le spunea oamenilor că piețele se închid. I-am solicitat să comunice oamenilor adevărul și nu a vrut. A invocat că nu cunoaște textul Hotărârii de Guvern. Textul Hotărârii de Guvern este publicat în Monitorul Oficial și prevede că piețele care funcționează în spații deschise vor continua să funcționeze și în perioada următoare”, a declarat Ionel Dancă, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful Cancelariei Primului Ministru a participat astăzi la o întâlnire cu primarii la Consiliul Județean în care a arătat că 80% din piețe funcționează în exterior, iar producătorii nu vor fi afectați. Primarii din Adjud, Ciorăști și Dumbrăveni au anunțat miercuri că piețele din aceste localități nu se închid.