ISU Vrancea și-a desemnat câștigătorii la concursul „Micul pompier”

0
-Publicitate-

În contextul celebrării, pe 23 iulie 2023, a Zilei Aniversare a I.S.U. Vrancea, zeci de copii  și-au manifestat joi, 20 iulie, dorința de a participa la concursul ”Micul pompier”, aflat la a V-a ediție, ocazie de a urma exemplul părinților lor, oameni aflați în uniformă și dedicați nobilei misiuni de salvare a concetățenilor, de foarte multe ori din situații limită. 

Încurajați de cei mai aprigi susținători, pompierii vrânceni, copiii au parcurs fără probleme traseul aplicativ, care a constat în 5 probe, respectiv: transportul unei pamblici de furtun pe o distanță de 10 m, îndepărtarea unui obstacol cu ajutorul unui „baros”, alergare în zig-zag printre obstacole, realizarea unui dispozitiv de stingere prin întinderea unei role de furtun tip C cu țeavă de stingere și salvarea unei “victime” prin transportul acesteia pe o distanță de 10 m până la linia de sosire. 

Pentru curajul de care au dat dovadă, toți copiii au fost declarați câștigători, fiind recompensați cu diplome de participare și premii, acordate cu sprijinul Asociației „Pompierii Vrânceni”.

Ca bucuria să fie la cote maxime, după premiere, cățelușa Luna, membra echipajului canin de căutare-salvare, le-a arătat câteva exerciții demonstrative de dresaj.

”Concursul „Micul pompier” este destinat copiilor cadrelor inspectoratului, cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor. Scopul competiției este dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare pe timpul manifestării diferitelor tipuri de risc”, se arată într-un comunicat de presă ISU Vrancea. 

-Publicitate-