Klaus Iohannis, la Focșani: ”PSD a atacat România”

0
-Publicitate-

Președintele Klaus Iohannis a venit miercuri, la Focșani, pentru a participa la o întâlnire cu liberalii din județ, la Casa de Cultură a Sindicatelor ”Leopoldina Bălănuță”. Acesta a mers mai întâi la sediul liberalilor vrânceni, unde a avut o scurtă discuție cu liderii PNL Vrancea. Klaus Iohannis s-a deplasat apoi pe jos până la Casa de Cultură și a salut oamenii cu care s-a întâlnit, a dat autografe și s-a fotografiat cu ei. Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat, șeful statului s-a lansat într-un atac dur la adresa PSD, pe care l-a acuzat că a atacat România.

”Noi, voi şi eu, suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, ai dezvoltării, noi dorim să ne implicăm pentru ţară, pentru români, dar în decembrie 2016 PSD a promis că va curge numai lapte şi miere, au promis românilor şi luna de pe cer şi când au ajuns la putere primul lucru – au început să atace justiţia. Cred că vă amintiţi filmul cu geaca roşie. Au continuat, au atacat economia, pe investitori, marile sisteme publice, într-un mod perfid, şi-au înşurubat prietenarii şi neamurile în funcţiile de conducere nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, fiindcă au fost foarte obedienţi. I-au pus acolo după carnetul de partid şi nu după cunoştinţă şi performanţă şi în acest fel pesediştii au început războiul împotriva României şi a românilor şi atunci cineva a trebuit să ia partea românilor şi asta am făcut noi, voi şi cu mine. Suntem în război cu PSD fiindcă ei i-au atacat pe români, au atacat România şi noi nu tolerăm aşa ceva. Acum suntem şi în competiţie fiindcă este campanie electorală şi noi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem şi cum vrem să facem, noi vom pune un guvern care începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor ca pesediştii, noi vom pune un guvern care începe să reconstruiască România, nu să o demoleze ca pesediştii şi pentru asta avem nevoie să mai câştigăm aceste trei bătălii”, a spus Klaus Iohannis, în fața liberalilor vrânceni.

Președintele României a spus că sloganul său de campanie – ”România normală” înseamnă, printre altele, ca vrâncenii să aibă locuri de muncă în județ și să revină din străinătate.

„Cred că este normal ca Moldova să fie legată de ţară cu autostradă. Eu cred că pentru mulţi focşăneni şi vrânceni ar fi normal să îşi găsească aici de lucru, aici la ei acasă şi să nu fie nevoiţi să plece şi cred că pentru mulţi dintre voi şi multe familii din oraş şi din judeţ ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă într-o ţară în care instituţiile funcţionează pentru cetăţean, ar fi normal să se întoarcă acasă unde găsesc de lucru şi unde câştigă suficient pentru un trai decent. Eu cred că este normal pentru voi să trimiteţi copiii la o şcoală unde ştiţi că sunt bine păziţi şi bine educaţi şi cred că ar fi foarte normal să aveţi în oraş un mare spital unde sunteţi trataţi cu respect. Toate aceste lucruri după ce câştigăm alegerile le vom face împreună”, a spus Iohannis.

Președintele a promis că mai veni la Focșani în timpul viitorului său mandat.

 

Ludovic Orban nu a mai venit la Focșani din cauza negocierilor pentru Guvern

Ludovic Orban, președintele PNL, ar fi trebuit să fie și el prezent la Focșani. Premierul desemnat a fost însă ocupat cu negocieri pentru formarea viitorului guvern și nu a mai avut timp să vină în Vrancea. Pe scena Casei de Cultură au mai urcat pentru a se adresa liberalilor Victor Paul Dobre, vicepreședinte PNL, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al partidului, senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea și deputatul Ion Ștefan.

Senatorul Cătălin Toma a spus că alegerile din noiembrie reprezintă ”startul pentru victoriile următoare, când vom câștiga Primăria Focșani, Consiliul Județean și 30 – 40 de primării”.

”Trebuie să câștigăm și următoarele bătălii electorale, Primăria Focșani și Consiliul Județean, astfel încât să putem spune și la Vrancea: rezolvat”, a afirmat la rândul său deputatul Ion Ștefan.

-Publicitate-