La Pufești se va derula o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor, pe 5 și 6 aprilie

0
-Publicitate-

La începutul lunii aprilie, în zilele de 5 și 6, la Pufești se va desfășura o campanie de sterilizare pentru câini și pisici de rasă comună. Deținătorii de câini și pisici trebuie să știe că sterilizarea animalelor de rasă comună este obligatorie, conform Legii 258/2013. La Pufești acest serviciu este oferit gratuit începând cu anul 2021, în prezent desfășurându-se cea de-a patra  campanie. Astfel, s-a reușit sterilizarea a peste 250 de animale de companie de la cetățenii din comună și din așezările situate în apropiere.

 Pentru campania din luna aprilie, mai sunt disponibile 28 de locuri doar pentru câini, din cele 100 alocate. Au avut prioritate locuitorii comunei Pufești, iar acum se pot înscrie persoane de oriunde din Vrancea. Pentru programări, se poate suna la telefon 0744 336 829, între orele 8 – 16, doar în săptămâna 27 – 31 martie. 

Campania de la Pufești se desfășoară cu participarea medicilor și asistenților veterinari de la Asociația ,,Romania Animal Rescue”, cu sprijinul Asociațiilor ,,Fiona și Prietenii” din Adjud, ,,Iulia Lula′s Paw Vișan”, a donațiilor realizate de Maggi Waite & Nancy Janes, a Biroului de Poliția animalelor din cadrul IPJ Vrancea. De asemenea, Primăria Pufești, ca organizator, face apel la toți iubitorii de animale ce își pot oferi serviciile de voluntariat pentru zilele de 5 și 6 aprilie să ajute la campania de sterilizare.

-Publicitate-