La Vizantea – Livezi a fost înființat un muzeu al satului, în care sunt expuse obiecte vechi din comunitate

0
33

Comuna Vizantea – Livezi are un muzeu al satului înființat într-o clădire nouă, construită cu fonduri europene de autoritățile locale. Muzeul a fost inaugurat sâmbătă, când a fost  sfințit de mai mulți preoți.

În ultimele două săptămâni au fost strânse și recondiționate peste 200 de obiecte vechi din comunitate pentru a fi expuse la muzeu. În incinta acestuia a fost amenajat un atelier de sculptură unde va putea fi găsit în fiecare zi sculptorul Florin Cristea.

”După ce a văzut toată lumea și și-a expus lucrările în cele mai importante expoziții,  a ales să-și continue activitatea în parteneriat cu comunitate din care face parte.

Mulțumesc mult și preotului Romică Sociu care a acceptat să intre în parteneriat cu Primăria Vizantea-Livezi pentru a putea accesa măsură de finanțare necesară obiectivului, dar și pentru bătăile de cap și drumurile pe care le-am făcut împreună în ultimii 3 ani.

Sunt bucuros pentru că am avut onoarea astăzi să îl avem la sfințirea acestui obiectiv pe Preasfințitul Episcopul Iosif Paulet, preotul Holbea Ionel, preotul Gheorghiță Lucian și preotul Sociu Romica”, a spus primarul Dragoș Ciobotaru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul comunei Vizantea – Livezi a precizat că în perioada următoare va continua amenajarea și dotarea muzeului cu obiecte vechi ce peste 100 ani, cum ar fi obiecte artizanale, unele, îmbrăcăminte, încălțăminte sau mobilier. Persoanele care au asemenea obiecte sunt rugate să ia legătura cu reprezentanții autorităților locale, la primărie sau la muzeu.