Liceenii au realizat filme despre ”Legendele uitate ale Vrancei”

0
205

Luni, 2 decembrie, s-a încheiat perioada de transmitere a filmelor realizate de către elevii de liceu în cadrul concursului”Legendele uitate ale Vrancei”.

Proiectul, născut din dorința de a promova județul nostru prin intermediul legendelor și al poveștilor, s-a desfășurat în două etape: etapa pentru categoria gimnaziu, în care 23 de echipe au redescoperit Vrancea arhaică și au realizat eseuri care au inspirat cele 9 echipe de liceu ce au transpus cuvintele lor în filme.

Începând de astăzi, până pe data 10 decembrie, cei 6 membri ai juriului vor avea sarcina de a desemna cele mai bune legende și filme trimise de către echipele participante.

Membrii juriului pentru categoria gimnaziu sunt Laura Frunză, blogger, Teodora Fîntânaru, reprezentant Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Liviu Nedelcu, director Centrul Cultural Vrancea. La categoria liceu, lucrările vor fi evaluate de către Monica Davidescu, actriță, Traian Negulescu, director Direcția de Cultură Vrancea și Sorin Francu director Teatrul Municipal ”Mr.Gh.Pastia” Focșani.

Consiliul Județean Vrancea va premia, în cadrul unei ceremonii festive, care va avea loc pe data de 16 decembrie, cele mai bune legende și filme de legendă.

Cele mai bune legende culese de către elevii de gimnaziu vor fi premiate, astfel :

Locul I – câte un e-reader pentru fiecare membru al echipei

Locul II – excursie la Muzeul Național de Istorie a României și la Muzeul Simțurilor

Locul III – câte un abonament pentru două luni la Bazinul de înot didactic din Focșani pentru fiecare membru al echipei

Cele mai bune filme realizate de liceeni vor fi răsplătite, astfel:

Locul I – câte o tabletă iPad pentru fiecare membru al echipei

Locul II – excursie la Muzeul Național de Istorie a României și la Muzeul Simțurilor

Locul III – câte un abonament pentru două luni la Bazinul de înot didactic din Municipiul Focșani pentru fiecare membru al echipei     

”Pe lângă aceste premii, Consiliul Județean Vrancea va oferi fiecărui participant – elev și profesor – câte o diplomă de participare și câte o carte, în contextul în care anul 2019 a fost declarat Anul Cărții în țara noastră”, a anunțat Consiliul Județean într-un comunicat de presă.