Liceenii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” au participat la concursul ”Gastrofest”

0
47

Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” a organizat, pe 13 decembrie, festivalul concurs ”Gastrofest”, ajuns la ediția a VIII-a. În acest an, tema concursului a fost ”Torturi festive”, iar în competiție s-au înscris 17 echipaje, cu 41 de elevi din clasele IX – XII.  

Elevii au pregătit preparatele în laboratorul colegiului, sub îndrumarea profesoarelor cu care aceștia desfășoară orele de instruire practică: Claudia Mihai, Ionica Neluța Caloian, Nicoleta Dogaru, Vergina Dumitrescu și Elena Crăciun. Obiectivul principal al activității a vizat dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor din clasele IX-XII, cu specializări în domeniul Serviciilor.

La concurs au participat în calitate te invitați primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, inspectorii școlari Melania Pătrășcanu și Gabriela Gherman, consilierul local Emanuel Gongu, Iuliana Stanciu de la Pensiunea ”Dana” și Violeta Drăgan, de la firma SC A. G. Valentino Events.

Juriul a avut următoarea componență: Iuliana Stanciu – președinte, Melania Pătrășcanu – vicepreședinte; prof. dr. ing. Corina Vișan, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu și Violeta  Drăgan – maistru cofetar – evaluatori.

Premiile acordate au fost:

  1. Premiul pentru CEL MAI GUSTOS PREPARAT – „Tort cu trei tipuri de ciocolată” realizat de elevele Ana Maria Bran și Alexandra Burcă, clasa a X-a B; coordonator maistru instructor – Claudia Mihai.
  2. Premiul pentru CEL MAI BUN DECOR – „Tort cu fructe și cremă de iaurt” realizat de Diana Lungu și Alexandra Ciuciur, clasa a IX-a D; coordonator maistru instructor – Claudia Mihai.
  3. Premiul pentru cel mai inovativ preparat – „Tort Stea” realizat de elevele Ana Maria Oltianu, Iuliana Davidoiu, Lorena Enachi și Ionelia Stângă, clasa a XI-a B; coordonator maistru instructor – Nicoleta Dogaru.
  4. Premiul pentru CEL MAI ELABORAT PREPARAT – „Tort Raffaello” realizat de elevii Claudiu Poșircă, Mihai Constandache și Robert Stoica, clasa a XI-a C; coordonator maistru instructor – Nicoleta Dogaru.
  5. Premiul MICUL MASTER CHEF – Tort „În Ajun de Crăciun”, realizat de Gabriela Țîmbalari, clasa a IX-a A; coordonator maistru instructor – Ionica Neluța Caloian.

”Activitatea a fost coordonată de prof. Stoican Mirela, prof. Oborocea Adriana, cu sprijinul conducerii colegiului, prof. Marilena Răvaș și prof. Maria Drăgan și cu implicarea  prof. Carmen Dumitru, șef de atelier Emilia Paiscar și biliotecar Chipon Gabriela”, a transmis prof. Marinela Anghel, consilier imagine al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”.