Liviu Macovei: Fără alegeri în două tururi s-ar putea să nu scăpăm de PSD

0
52

Liviu Macovei, președintele USR Focșani, avertizează că fără alegeri în două tururi sunt șanse mari ca în Vrancea să rămână în continuare la putere PSD. Acesta dă ca exemplu de folosire discreționară a puterii anularea de săptămâna trecută a ședințelor Consiliului Județean Vrancea și Consiliului Local Focșani

”Îi atrag atenția domnului primar Cristi Misăilă că a fost ales în funcția de primar al Focșaniului în anul 2016, nu în aceea de șef de trib, iar acțiunile sale trebuie să se desfășoare atât în limitele prevăzute de legislația în vigoare, dar și într-un deplin respect față de cetățeni și de opozanții săi politici”, spune Liviu Macovei într-o postare pe pagina sa de socializare.

Președintele USR Focșani îi avertizează pe liberali să nu se vadă deja câștigători pentru că au învins PSD la alegerile europarlamentare și prezidențiale, pentru că acestea nu seamănă cu alegerile locale.

”Alegerile europarlamentare și prezidențiale nu seamănă cu alegerile locale, iar oamenii politici ar trebui să știe primii acest lucru. Mă uit cu uimire la cei de la PNL, pe care ”i-a luat valul” victoriei după alegerile prezidențiale și se văd câștigători ai alegerilor locale chiar și într-un singur tur de scrutin. Dragi liberali, cu gândirea aceasta, anul viitor riscăm să îi vedem înscăunați pe Marian Oprișan, Cristi Misăilă și ceilalți reprezentanți ai PSD încă patru ani în funcții, după ce au făcut un dezastru din Vrancea.

Pentru viitorul acestui județ chiar nu contează că PNL are mai mulți parlamentari sau primari de comune, important e ca administrația județeană și orașele să scape de PSD. De aceasta sunt necesare alegerile în două tururi. Restul reprezintă doar vorbe”, spune Liviu Macovei.