Liviu Macovei îi ”ceartă” pe Misăilă și Ștefan

0
-Publicitate-

Liviu Macovei, președintele USR Focșani, a ajuns în postura în care poate să îi critice pe posibilii săi adversari principali de la alegerile locale de anul viitor: primarul PSD Cristi Misăilă și deputatul PNL Ion Ștefan, fostul său coleg de partid. Prilejul a fost oferit de casa construită de Ion Ștefan, despre care primarul Misăilă a descoperit că nu există în evidențele primăriei și nu s-a plătit impozitul.

”Recent, deputatul PNL Ion Ștefan a fost descoperit de primarul Misăilă că a păcălit sistemul și nu și-a plătit corespunzător, timp de 20 de ani, impozitul pentru imobilul în care locuiește. Pe de altă parte, Ion Ștefan acuză Primăria Focșani că nu a constatat această neregulă la timp. Consider că este inutilă orice explicație atunci când vine vorba despre orice tip de fraudă, evaziune, distragerea de la obligații și așa mai departe. Gospodarul se vede acasă, la serviciu și în comunitate. Este regretabil că, timp de 20 de ani, ambele părți au lăsat să se întâmple așa ceva. Nu știu câtă rea voință a fost, dar superficialitate a fost sigur. Nu trebuie să afli din presă că nu ești un bun gospodar la tine acasă sau în instituția pe care o conduci, ci trebuie să fii un model pentru ceilalți cât timp emiți pretenții ca alții să nu încalce regulile”, spune Liviu Macovei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR Focșani susține că este ” este imperios necesar să eliminăm incompetența din orice domeniu, să îmbunătățim comunicarea instituțională, să consolidăm relația dintre cetățean și autorități publice”, dar și de cultivarea respectului pentru comunitate și banul public. (Mihai BOICU)

-Publicitate-