Deputatul Ion Ștefan a primit aviz negativ pentru a fi ministru al Dezvoltării

0
-Publicitate-

Deputatul Ion Ștefan, propus de PNL pentru ministerul Dezvoltării, a primit un aviz negativ în comisiile reunite de administrație. 17 parlamentari au votat pentru și 19 împotrivă. Liberalii vor merge însă mai departe cu Ion Ștefan, întrucât spun că votul a fost politic. PSD are majoritate în cele două comisii în reunite și sunt informații că social – democrații au discutat să nu voteze unii dintre miniștrii propuși de Ludovic Orban.

Așa cum era de așteptat, social – democrații l-au întrebat pe Ion Ștefan despre situația casei sale și neplata impozitului, la care deputatul a replicat că este un bun plătitor de taxe și a plătit peste 90 de milioane de lei impozite din afacerile sale.

 

”A fost un vot politic, nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost pregătită în detaliu această audiere. Nu accept ca Olguța Vasilescu, ca Rădulescu Mitralieră să stabilească soarta unui candidat propus”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban, prezent la audieri.

Ion Ștefan le-a spus parlamentarilor din comisiile reunite de administrație că prioritatea sa este plata facturilor restante din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Prioritatea numărul unu este să asigurăm plata tuturor facturilor restante pe PNDL 1 și 2, să asigurăm sumele necesare UAT-urilor pentru plata facturilor constructorilor. În multe locuri, constructorii părăsesc lucrările. Necesarul facturilor restante este de aproximativ 1 miliard de lei. Astăzi urmează ca 400 milioane de lei să fie disponibilizați. Primul meu act ca ministru va fi să dăm o decizie ca acești bani să ajungă la UAT-uri. Vom continua toate lucrările pornite, demarate pe PNDL 1 și 2, dar voi fi foarte atent cu aceste cheltuieli. Sunt convins că nimeni nu mai vrea să audă de cheltuieli frauduloase, cum ar fi becuri stradale cu 2.000 de euro. Risipa banului public trebuie să dispară”, a spus Ion Ștefan.

La unele întrebări a răspuns Ludovic Orban, care a afirmat că Fondul pentru Dezvoltare și Investiții trebuie desființat, având în vedere că există PNDL.

-Publicitate-