Marele premiu al Festivalului ”Eugene Ionesco”, adjudecat de elevi de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”

0
80

Marele premiu al Festivalului de teatru bilingv ”Eugene Ionesco” de la Buzău, ediția a XI-a a fost adjudecat de trupa YCAR de la Clubul de teatru al Centrului Cultural Cuza a Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza”. Actorii cuziștii au cucerit juriul cu o interpretare de excepție a piesei ”Țara lui Gufi”, adaptare după Matei Vișniec. ”Încă o dată trupa de teatru YCAR a CNAIC dovedește talent, dăruire, imaginație și profesionalism. De data aceasta am câștigat marele premiu al Festivalului de teatru bilingv ”Eugene Ionesco” de la Buzău, la secțiunea liceu. 11 elevi, 11 roluri, 1 regizor și un profesor coordonator. Defectele unei țări conduse de un tiran, Gufi, sunt scoase la suprafață printr-o simbolistică evidentă și actuală. Trebuie să îi primim cum se cuvine pe tinerii actori și regizorul lor, deoarece sunt din ce în ce mai rar asemenea oameni. Merită toate aprecierile noastre și le urăm să continue pe acest drum minunat al artei teatrale”, ne-a spus profesorul Ionuț Țandără.

Precizăm că la acest festival au participat și elevi gimnaziști care au obținut o mențiune pentru prestația lor. Micii cuziști au pus în scenă piesa ”Bolnavul închipuit”, adaptare după Moliere. Ambele echipe au fost coordonate de profesorul Ionuț Țandără, iar îndrumător artistic a fost Floris Cucu.

Amintim că trupa de teatru YCAR a mai fost premiată și cu alte ocazii, ceea ce demonstrează că talentul împletit cu muncă și dăruire merită toate aprecierile la scenă deschisă.