Marinela Ioana Parasca lansează volumul ”Buchețel de povestiri despre educație incluzivă”

0
28

Secția pentru copii și tineret „Oana-Diana Renea”, din cadrul Bibliotecii Județene Vrancea, găzduiește miercuri, 18 decembrie, de la ora 12.00, inedită  lansare de carte. ”Buchețel de povestiri despre educație incluzivă” este un volum scris de autoarea Marinela Ioana Parasca și se înscrie în seria publicațiilor pentru copii.

Marinela Ioana Parasca a debutat în literatura pentru copii cu ”Minunata aventură a prichindeilor” și ”Manuscrisul Știetot” – o poveste adresată copiilor din ciclul gimnazial, urmată de ”Îngerașul lui Luca” – o poveste adresată copiilor din ciclul primar.

Autoarea este absolventă a Liceului de Artă „Gh. Tăttarascu” din Focșani, a  Facultății de psihologie și științe ale educației (Universitatea Babeș Bolyai –  promoția 2011), urmează cursurile din cadrul Stonebridge Colleges,  Special Educational Needs and Inclusion – promoţia 2016,  în 2014 definitivează un curs de scriere pentru copii în  Manchester, predă copiilor și lucrează cu cei cu nevoi speciale, iar în prezent este studentă la Facultatea de Medicină în Londra.

„Buchețelul de povestiri despre Educație Incluzivă” este inspirat din activitatea sa de profesor de sprijin susținută atât în cadrul școlilor speciale, cât și în școlile normale din Marea Britanie.

”Alături de autoare vor fi prezenți și vor vorbi despre carte profesorii:  doamna Nicoleta Soare, doamna Cornelia Ploscaru și domnul Tiberiu Dima. La acest eveniment  sunt invitați elevi de la Școala ”Ștefan cel Mare” din Focșani,  însoțiți de doamna învățătoare Anda Adina Toma, care vor primi cadou din partea autoarei volumul cu autograf, o felicitare și un semn e carte”, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Județene.

Atmosfera de sărbători va fi adusă la eveniment de grupul vocal Milcovia, al CARP Milcovul, dirijat de profesoara Anastasia Bălan, care va susține un recital de colinde.