Ministerul Lucrărilor Publice a plătit peste 550 milioane lei pentru investiții realizate prin PNDL

0
-Publicitate-

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a făcut vineri primul calup de plăți pentru investiții realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele 1 și 2. Suma plătită unităților administrativ – teritoriale este de 555,3 milioane lei, pentru 862 de obiective de investiții. Din totalul de 1.005 de cereri, au fost plătite 830 de cereri.

”Am spus că beneficiarii care au respectat clauzele contractuale nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât solicitările le vor fi rezolvate fără nicio ezitare şi iată că azi le-au fost viraţi banii. Însă cei care au făcut lucrări de mântuială îşi pot lua gândul de la aceşti bani, pentru că nu trebuie să ne batem joc. Lipsa seriozităţii şi a implicării costă! Păcat că cei care au cel mai mult de suferit sunt locuitorii acelor localităţi… în loc să beneficieze de condiţii şi servicii decente, sunt în continuare umiliţi de edilii aleşi”, a transmis Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, pe pagina de Facebook a ministerului.

Plățile pentru cererile de plată vor continua săptămâna viitoare, a spus Ion Ștefan la ședința Guvernului de vineri. Premierul Ludovic Orban i-a cerut acestuia ca până luni-marţi, când va fi adoptată Hotărârea de Guvern privind fondurile alocate pentru plăţile aferente PNDL, să facă o verificare cât se poate de serioasă a solicitărilor formulate de UAT-uri, astfel încât alocările de la Guvern să fie doar pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare absolut necesare.

-Publicitate-