Mircea Diaconu susţine că nu vrea să convingă românii să îl voteze, ci să îi convingă de „ceva”

0
22

Candidatul la prezidenţiale, Mircea Diaconu, a susţinut miercuri, la Iaşi, că nu vrea să convingă oamenii să îl voteze, ci să îi convingă de „ceva”

„Nu îl conving să mă voteze. Îl conving de ceva. Uitaţi, e o mare diferenţă de abordare. Eu nu am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii să mă voteze, am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii de ceva, de dreptatea mea, de corectitudinea direcţiei sau a variantei pe care o pun în faţa lor, rezultatul poate să fie votul şi va fi votul. Cât de mare, cât de mic, depinde în primul rând de elocinţa mea, de argumentele mele, dacă sunt convingătoare sau nu”, a spus Mircea Diaconu.

Diaconu este sigur însă că în turul doi îl va avea contracandidat pe Iohannis, care „este hărăzit de soartă să fie în turul doi”.

„Se pare că domnul Iohannis e hărăzit de soartă să fie în turul doi. Deci, nu avem încotro. E stâlpul pe lângă care trebuie să trecem sau să ne izbim de dânsul. Nu l-am făcut stâlp, să nu consideraţi că l-am făcut stâlp, deşi câteodată are comportament de stâlp”, a afirmat Diaconu. 

Iar în primul tur, Mircea Diaconu se bate doar cu propria persoană.

„În turul întâi nu e niciun adversar. Eu însumi sunt adversarul meu. Ştiţi cum e, încerci să spui cuiva ceva, ca unei fete, să încerci să o convingi, dar nu găseşti cuvintele potrivite. Dacă le găseşti pe acelea, e în regulă, răspunsul e corect. Dacă nu le găseşti, tu eşti vinovat că nu găseşti cuvintele potrivite. Cum spunea şi Eminescu: ‘unde voi găsi cuvântul'”, a susţinut Diaconu.

El le-a vorbit alegătorilor din Iaşi despre destin şi providenţă.

„Dacă oamenii nu votează, degeaba vrea Dumnezeu. Dar se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni. Suntem în faţa sfintei biserici (Mitropolia Moldovei şi Bucovinei – n.r.), aşa că dacă Dumnezeu lucrează prin oameni, aşteptăm să vedem ce o să iasă”, le-a spus Diaconu oamenilor pe care i-a întâlnit.