Moșia Panciu și Domeniile Panciu, marii câștigători ai Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2023”

0
-Publicitate-

Ediția a XII-a a concursului național și-a desemnat astăzi câștigătorii. 335 de probe de vinuri albe, rose, roșii și spumante au fost înscrise în concurs de producători din cele mai cunoscute podgorii din țară.

Câștigătorii marilor medalii de aur pe categorii au fost:

Vinuri Păncene SA –  brandul ”Moșia Panciu” – vinul ”Reina”, soiul Icewine, din anul 2021 – categoria vinuri albe

Domeniile Blaga SRL Buzău – vinul ”Fințești”, soiul Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc din anul 2022 – categoria vinuri rose

Velvet Winery Dealu Mare – Cabernet Sauvignon – categoria vinuri roșii

Natura SRL – brandul ”Domeniile Panciu” – vinul ”Domeniile Panciu – Blanc de  Blancs”, soiul Chardonnay, anul 2016 – categoria spumante

Datorită numărului mare de probe înscrise la categoria vinuri albe, și locul secund, care a întrunit cel mai mare punctaj dintre medaliile de aur, a fost premiat, respectiv producătorul Vinum Capidava SRL Constanța, brandul ”Crama Darie”, cu vinul ”Cuvee Ruxandra”, soiul Chardonnay, anul 2022.

”Alături de domnul Georgel Costache, președintele concursului și vicepreședinte al Asociației Degustătorilor Autorizați din România, am înmânat premiile câștigătorilor și mă bucur că prin astfel de acțiuni reușim să promovăm vinurile de calitate și să recunoaștem excelența în domeniul vinurilor românești.

Totodată, mă bucur că printre câștigători se află și producători din Vrancea, fapt care demonstrează că județul nostru este recunoscut pentru potențialul său viti-vinicol”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

La fel ca în fiecare an, câștigătorii concursului de vinuri vor beneficia de o recunoaștere specială din partea Consiliului Județean Vrancea și vor fi premiați prin plata costurilor pentru înscrierea și transmiterea probelor de vin la prestigiosul Concurs Mondial de Vinuri de la Bruxelles de anul viitor, astfel încât aceștia vor avea oportunitatea de a-și face cunoscute produsele la nivel internațional.

-Publicitate-