”Ne ajung din urmă problemele sistemului de educație”, spune Livia Marcu  (PNL) despre greva din învățământ

0
-Publicitate-

Liberalii consideră că revendicările profesorilor sunt întemeiate și pun greva generală pe seama problemelor care s-au acumulat de-a lungul anilor, chiar dacă PNL s-a aflat la guvernare în ultimii ani. Livia Marcu, vicepreședinte PNL Vrancea responsabilă cu departamentul Educație, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că această criză ar putea genera lucruri benefice și că în învățământ încep să se vadă investițiile care se fac.

”Ne ajung din urmă, de 30 de ani, lipsurile, problemele și prejudecățile sistemului de educație. Suntem într-un moment de criză, dar aceste crize pot genera lucruri benefice. Susținem aceste revendicări sindicale pentru că sunt ale cadrelor didactice și susținem aceste demersuri atâta vreme cât pot să genereze consecințe benefice pentru sistem. Nu e vorba doar de solicitări salariale, ci și de necesitatea schimbării mentalității. E drept că salariile sunt mediocre, e drept că sunt investiții care abia acum încep să se facă, dar trebuie să vedem în ansamblu schimbările care au loc în jurul nostru. S-au făcut investiții însemnate în învățământ în ultimii ani”, a declarat Livia Marcu.

Reprezentatul PNL crede că Ministerul Educației și sindicatele din învățământ vor găsi o soluție pentru rezolvarea crizei. Profesorii vor fi în grevă generală începând de luni, 22 mai. Până acum nu au fost găsite soluții pentru încheierea conflictului de muncă, în urma întâlnirilor care au avut loc între sindicaliști și reprezentanții Guvernului.

-Publicitate-