O nouă emisiune de titluri de stat disponibilă din 7 octombrie

0
-Publicitate-

Trei noi emisiuni de titluri de stat cu scadențe la 1,2 şi 3 ani şi dobânzi de 3,5%, 4%,şi 4,5% vor fi disponibile începând cu data de 7 octombrie 2019.

Persoanele fizice pot investi şi în luna octombrie în cadrul Programului Tezaur,  prin cumpărarea de titluri de stat astfel:

  • între 07-30 octombrie de la unitățile Trezoreriei Statului ;
  • între 07-29 octombrie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural și 07-30 octombrie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.

Titlurile de stat sunt nominative, denominate în lei, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, fiecare având o valoare nominală de 1 leu şi dau investitorilor drepturi egale.

 ”Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate”, precizează reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea. 

-Publicitate-