Oprișan și Misăilă s-au supărat pe prefect că nu i-a băgat în seamă la organizarea manifestărilor din 24 ianuarie

0
538
????????????????????????????????????

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean și Cristi Misăilă, primarul Focșaniului și-au dat ”mână cu mână” într-o adresă trimisă Instituției Prefectului în care își arată indignarea pentru că au fost ”ignorați”, ”desconsiderați” și ”jigniți” pentru că nu au nici un rol în organizarea manifestărilor care vor avea loc pe 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Prefectul Gheorghiță Berbece,  înscăunat nu cu mult timp în urmă reprezentant al Guvernului Orban în Vrancea, nu le-a mai cerut părerea și colaborarea lui Oprișan și Misăilă și a anunțat pur și simplu că vor avea loc manifestări în Piața Unirii.

Pentru ca ”sacrilegiul” împotriva baronului Oprișan să fie complet, într-o adresă trimisă marți Primăriei Focșani și Consiliul Județean, prefectul întreabă care sunt reprezentanții instituțiilor care vor participa la festivități și dacă vor să țină discursuri. În replică, Oprișan și Misăilă i-au răspuns în aceeași zi și au și trimis adresele presei, pentru ca opinia publică să vadă modul în care sunt ”răul tratament” la care sunt supuși.

”Deși ne dorim să fim îngăduitori cu lipsa de experiență și expertiză în administrație a reprezentantului Guvernului, apreciem că este impardonabilă manieră în care acesta înțelege să confiște vrâncenilor cea mai plină de semnificație sărbătoare a Focșaniului, Unirea Principatelor, în numele unui politicianism inacceptabil.

(…)

Ar fi fost firesc ca și în cest an, celebrarea zilei de 24 ianuarie să rămână un cumul al acțiunilor comune ale autorităților locale și guvernamentale, însă, ignorând așteptările vrâncenilor, partidul de guvernământ a decis excluderea autorităților locale de la organizarea acestora. Mai mult decât o ignoranță, apreciem că este o jignire ca reprezentanții Consiliului Județean și ai Primăriei Focșani să fie doar întrebați dacă doresc să transmită un mesaj în cadrul unui program deja stabilit”, se arată în adresa comună trimisă de Oprișan și Misăilă către Prefectură.

Sub oblăduirea lui Oprișan, manifestările de la 24 ianuarie au însemnat, în anii trecuți, pe lângă lucrurile care se întâmplă la toate evenimentele  de acest gen, momente artistice pe care s-au cheltuit sume mari de bani, dar și un dineu pentru oficialități. Anul trecut, când s-au împlinit 160 de ani la Unirea Principatelor, autoritățile au pregătit un buget de câteva sute de mii euro și au adus oameni din teritoriu în Piața Unirii.

În acest an, sărbătorirea a 161 de la unirea dintre Moldova și Țara Românească va avea loc în Piața Unirii din Focșani. Manifestările vor începe cu acordarea onorului militar reprezentatului Guvernului și se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și Hora Unirii.