Participanții la ”Revista presei” de la DJST au fost colindați

0
70

Participanții la ”Revista presei„ au fost colindați, sâmbătă,14 decembrie, de către grupul de tineri colindători însoțit de Mihaela Lovin, coordonator al Centrului pentru asistență socială /DGASPC Vrancea. A fost o surpriză inserată în programul conferinței de presă a tinerilor implicați în proiectele de tineret, pentru voluntarii și jurnaliștii prezenți. Astfel, activitățile ultimului proiect finanțat MTS – ”Datini”, au încheiat șirul proiectelor dedicate Anului Celebrării Satului Românesc, an în care s-au implicat grupurile informale de tineri partenere DJST Vrancea.

În aceeași zi, la finalul conferinței, o parte dintre tinerii participanți au adus cu ei câte un obiect valoros, cu încărcătură sentimentală, pentru ei înșiși sau în familie, care a fost prezentat ca omagiu adus Cărții, în acest an, dedicat cărții: alpaca – (simbolul rezistenței și al economiei), Fișe 1982 ( pt. studiul limbii și literaturii române), globul pământesc în miniatură de cristal, o carte veche a bunicii, romanul ”Mara”, o ie străveche (100 și…de ani), un clasor cu timbre (simbolul valorilor), vocea bunicii (din poveștile copilăriei), cărțile rezultate din activitatea de tineret, întocmite de către expertul de tineret, Lia Cazacu.

”Invocarea acestor obiecte de suflet  pentru tinerii de astăzi, dovedește încă o dată importanța și rolul de necontestat al Cărților în educația și dezvoltarea personală a tinerilor. Adresăm mulțumiri pe această cale colindătorilor, precum și tinerilor care au așezat în acest an Cartea, drept căpătâi al educării generației lor , elevi la Colegiul Național ”Alexandru I. Cuza” din Focșani, Liceul ”Simion Mehedinți din Vidra”, Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud, Radu Agherghini, student Politehnica București, Radu Tiliță, reporter trust Antena, Colegiul Național Unirea, Școala Gimnazială Suraia, Colegiul Economic ”M. Kogălniceanu” din Focșani și Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Focșani”, se arată într-un comunicat de presă al DJST.