Pasajul subteran al Gării Focșani a fost înfrumusețat

0
28

Un grup format din aproximativ 20 voluntari din Focșani și din restul județului au început o acțiune civică ce vizează pasajul subteran al Gării Focșani. Duminică, 29 octombrie, voluntarii implicați în aceasta acțiune benevolă au început să deruleze lucrări de înfrumusețare la pasajul subteran ce face legătura între peroanele Gării Focșani.

„Orice persoană care a călătorit cu trenul din și înspre Focșani, a putut observa starea în care se află acest pasaj: desene graffity ce conțin semne obsene sau care nu înfrumusețează sub nicio forma pereții tunelului, ci din contra, acoperiș prin care curge apa atunci când plouă, gunoaie, etc. Din punctul nostru de vedere, Gara Focșani reprezintă una dintre porțile de intrare în Municipiul Focșani și în Județul Vrancea, iar starea în care se află de atâția ani este una degradantă și neplăcută

Totodată, prin intermediul acțiunii noastre, vrem să încurajăm acțiunile civice de acest gen și, de ce nu, să atragem cât mai mulți voluntari pentru ducerea la bun sfârșit a acestui proiect. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor voluntari care s-au implicat în prima acțiune dintr-o serie mai lungă, conștient de faptul că și-au dedicat din timpul lor liber pentru a contribui la înfrumusețarea acestui pasaj. Pe această cale doresc și să lansez o invitație către toți cetățenii Municipiului Focșani care doresc să ne ajute”, a declarat inițiatorul acțiunii, Claudiu Matei.