PNL îl acuză pe Oprișan că își bate joc de banul public, ”cum vrea mușchiul lui”

0
-Publicitate-

Marian Oprișan  vrea să dea bani doar localităților conduse de primari PSD la ședința extraordinară a Consiliului Județean Vrancea care are loc vineri. Potrivit proiectului de hotărâre privind repartizarea a 7,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale,  27 de localități ar trebui să primească fonduri în valoare totală de peste 14 milioane lei.

”Nu contest că aceste localități nu ar avea nevoie de bani, însă consider că nu este normal, nu este legal, să își bați joc de banul public așa cum vrea mușchiul tău. Pentru că după ziua de vineri sunt alegeri, ce a gândit tovarășul (Oprișan – n.r.), hai să dăm niște bani la primarii noștri, să arătăm că noi avem banul public și că degeaba este guvern PNL, că banii sunt la mine. Cred că trebuie să încetăm cu astfel de atitudini de satrap și de ce Dumnezeu mai visează el pe acolo”, a declarat senatorul PNL Cătălin Toma, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Președintele PNL Vrancea a subliniat că au fost probleme în întocmirea referatului proiectului de hotărâre. Astfel, CJ a trimis adrese primăriilor pentru a primi informații despre necesitățile pe care le au pe data de 30 iulie, însă răspunsurile primite sunt din data de 29 iulie. Parlamentarul a afirmat că l-a sunat pe Dumitru Diță, directorul economic al CJ, care i-a spus că a intrat în concediu.

Cătălin Toma a avertizat că votul din Consiliul Județean se face pe baza unui referat și că persoanele care au întocmit acest referat vor răspunde, așa cum prevede Codul Administrativ.

”Lucrurile nu vor rămâne așa și îi cer public lui Marian Oprișan să anuleze această anexă, iar mâine (vineri – n.r.), pentru că plenul Consiliului Județean este suveran, să facă bine și să facă  o propunere care să reprezinte situația din teren”, a declarat Cătălin Toma.

-Publicitate-