Policlinica din Panciu va fi reabilitată

0
-Publicitate-

Clădirea Policlinicii din Panciu va fi reabilitată cu fonduri europene. Contractul pentru ”eficientizarea energetică” a fost obținut de firma Green Business SRL București. Vineri, 11 iulie, contractul a fost semnat de primarul Iulian Nica și managerul firmei, Cristian Ioan Samson. De asemenea, primarul din Panciu a semnat și ordinul de începere a serviciilor de proiectare. Durata de realizare a documentației tehnice este de 30 de zile, iar pentru executarea lucrărilor termenul este de 14 luni.

 

Proiectul ”Eficientizarea energetică a Policlinicii Orașului Panciu” are o valoare totală de 3.481.104,26 lei, din care 2.958.938,62 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%), 452.543,55 lei valoare eligibilă din bugetul național (13%) și 69.622,09 lei valoarea cofinantarii eligibile a beneficiarului (2%). Obiectivul beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea De Investiții 3.1, Operațiunea B – Clădiri Publice

„Investiția constă în izolarea termică a pereților exteriori, montarea unui strat termoizolant pentru izolarea peretilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei de lemn şi a tâmplăriei metalice existente cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea plăcii de peste ultimul nivel cu refacerea învelitorii, intervenții la finisajele interioare. Se vor realiza noi instalații de încălzire și preparare ACM. De asemenea, se vor înlocui instalațiile de apă rece, apă caldă și se vor monta panouri solare pentru producerea de apă caldă și încălzire. Sperăm ca la data de 1 noiembrie 2019 să începem lucrările la acoperiș, iar din primăvară să continuăm cu celelalte lucrări, a declarat primarul Iulian Nica.

-Publicitate-