-Publicitate-

Pentru că siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate, polițiștii vrânceni vor acționa pe parcursul weekendului, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității.

Recomandări pentru siguranța turiștilor:

Dacă vă aflați în stațiunile montane, pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment de natură să aducă atingere integrității corporale sau sănătății, vă recomandăm:

Nu plecați singuri în trasee turistice;

Puneți în rucsac un fluier;

Pe tot parcursul traseului faceți-vă semnalată prezența, vorbiți mai tare, fluierați și fiți atenți la detalii;
Ocoliți zonele cu zmeuriș, ierburi și tufe înalte;

Evitați să mâncați alimente cu mirosuri care atrag.

Aveţi grijă unde depozitaţi resturile menajere;

Evitați zonele unde știți că își fac apariția frecvent animalele sălbatice;

Nu oferiți mâncare animalelor sălbatice

Dacă apar pe stradă, opriți mașina, lăsați-le să treacă și continuați-vă drumul, fără a claxona sau a coborî din mașină pentru fotografii/filmări.

Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!

 

Politiștii rutieri vrânceni vor fi prezenți, și în acest sfârșit de săptămână, pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru fluidizarea traficului, folosind sistemele de supraveghere video aflate în dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pe linia prevenirii și depistării celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru instituția noastră, astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

– Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani