Polițiștii din Vidra au discutat cu elevii despre  faptele antisociale

0
-Publicitate-

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au desfășurat  vinerea trecută, între orele 10.00 – 14.00, o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilicite, absenteismului şcolar, a consumului de băuturi alcoolice, substanțelor psihoactive și tutunului de către elevi şi minori în zona unităţilor de învățământ din comuna Vidra.

Pe parcursul acțiunii, au fost desfășurate cinci ședințe de prevenire, la care au participat peste 100 de elevi și cadre didactice din unitățile de învățământ din comunele arondate Secției 3 Poliție Rurală Vidra.

Astfel, elevii din ciclul gimnazial și liceal au fost provocați de polițiști la dezbateri care au vizat modalitățile de prevenire a violenței în unitățile de învățământ, precum și prevenirea consumului de alcool, tutun, țigări electronice sau substanțe cu efect psihoactiv. De asemenea, polițiștii le-au explicat elevilor importanța frecventării orelor de curs, precum și respectarea reglementărilor școlare.

Pentru neregulile constatate, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de 1250 lei.

-Publicitate-