Prefectul a găsit munți de gunoaie la Slobozia Bradului, în timp ce la Garda de Mediu nu a răspuns nimeni duminica

0
-Publicitate-

Prefectul Gheorghiță Berbece a mers duminică pe teren pentru a verifica situația posibilelor cazuri de poluare care au fost semnalate pe rețelele de socializare în zona Slobozia Bradului – Obrejița – Tâmboești. Acesta a descoperit foarte multe gunoaie la Slobozia Bradului și nu a reușit să ia legătura cu nimeni de la Garda de mediu

”Prima constatare făcută a fost aceea că Garda de Mediu Vrancea este funcțională exact după cum scrie în orarul de funcționare: de luni până vineri, între orele 8 – 16, sâmbăta și duminica închis. Nu există un telefon pentru urgențe, iar domnul comisar-șef a fost de negăsit telefonic de către prefect”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea.

În zona Podul Găinii din Slobozia Bradului se aflau două mașini, iar în spatele lor ardeau câteva cauciucuri, aceasta fiind o practică des întâlnită la cei care scot metalul ce le ranforsează, fumul cauzând disconfort pe o arie foarte mare. La intrarea în satul Cornetu, pe malurile pârâului Pietriș, situația este deplorabilă, acuză reprezentanții Prefecturii, un adevărat dezastru ecologic.

”La fața locului a sosit și primarul comunei, care a ridicat neputincios din umeri, aruncând vina pe locuitori, predecesori și lipsa banilor. A promis că până în vară zona va fi curățată și îngrădită, fiind în plan chiar și plantarea de gard viu și gazon. Este curios cum vor avea acces cetățenii la presupusa platformă din pavele puse direct pe pământ, care va găzdui pubelele de colectare selectivă din programul Vrancea Curată. Presupusă, pentru că mai mult de jumătate dintre pavele au dispărut, în celelalte puncte putând fi văzute doar bordurile ce delimitau zona.

Prefectul Gheorghiță Berbece a cerut să fie dus și în alte zone nevralgice, de același tip, iar următoarea oprire a fost la marginea satului Coroteni. Acolo s-au putut observa grămezi foarte mari de gunoi, de toate tipurile, dispuse într-un mod care dovedește că au fost aduse în remorci sau mașini mari. Explicația primarului a fost că „le mai împingem noi cu buldo””, au arătat reprezentanții Prefecturii.

Prefectul Gheorghiță Berbece spune că va continua verificările în toate domeniile legate de instituțiile ce sunt coordonate de Instituția Prefectului, iar rezultatele vor fi transparente.

”Luni voi avea o discuție cu domnul comisar-șef Cristian nu doar pe acest subiect, eu cerându-i un raport detaliat încă de anul trecut”, a declarat prefectul Gheorghiță Berbece.

-Publicitate-