Prima ședință a CJ din acest an are loc miercuri

0
74

Consilierii județeni se vor întâlni prima dată în acest an miercuri, când a fost convocată o ședință ordinară a Consiliului Județean. Cu această ocazie, se va constata plecarea din CJ a trei liberali: Ovidiu Burdușa, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Norocel Pompiliu Stroe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și Adrian Crețu, purtător de cuvânt al Prefecturii. Deocamdată, doar un alt consilier de la PNL va fi validat în funcție, în persoana lui Mihai Sorin Opriș, președintele PNL Odobești.

Pe ordinea de zi se află 26 de proiecte de hotărâri, dar niciunul legat de bugetul pe acest an. CJ propune, printre altele, retragerea dreptului de administrare al Spitalului Județean asupra imobilului ”Secția Reumatologie Lot 1” și modificarea denumirii în ”Casa Apostoleanu”. Printr-un alt proiect se propunerea aprobarea documentației tehnico – economice și a indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea acesteia. Un alt obiectiv pentru care se propune aprobarea documentației în vederea reabilitării este Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” de la Dumbrăveni.

Autoritățile din Poiana Cristei ar putea primi o porțiune de 200 metri din DJ 205 R pentru modernizarea și sistematizarea centrului civic, pentru o perioadă de 18 luni. Consilierii județeni vor mai avea de aprobat rețeaua școlară din județul Vrancea, organigrama și personalul CJ, Muzeului Vrancei, inițierea procedurii de închiriere a unor spații aflate în administrarea Spitalului Județean sau documentația pentru  realizarea unui loc de joacă la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de la Măicănești.