Prima ședință a noului CA de la Spitalul Județean a fost blocată de omul lui Oprișan

0
-Publicitate-

Noul Consiliu de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani nu a putut să își țină prima ședință, convocată luni, la ora 16.00, din cauza vechiului președinte, social – democratul Mihai Nedelcu, care a fost numit de Consiliul Județean pentru a face parte din conducerea spitalului. Componența Consiliului a fost schimbată după ce Ministerul Sănătății, în subordinea căruia se află spitalul, a decis să numească trei noi reprezentanți: Ana – Maria Dimitriu, consilier local PNL la Focșani, Ciprian Epure, consilier județean PNL și Dragoș Cătălin Cozma, vicepreședinte PNL Focșani.

Mihai Nedelcu, din postura de președinte, a refuzat să țină ședința, pe ordinea de zi a căreia se afla chiar numirea unui nou președinte. La ședință au mai venit și reprezentanții unor instituții care au doar calitatea de invitați: Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean, Valentin Ochean, delegat să reprezinte Colegiul Medicilor și Claudiu Grosu, președintele Sindicatului Sanitas.

”Din păcate, această ședință a rămas fără finalitate. Domnul președinte al Consiliului de Administrație ne-a înmânat o înștiințare în care apreciază că ordinul Ministerului Sănătății este lipsit de interes. Dumnealui spune că a fost ales președinte prin majoritate simplă pe o perioadă de șase luni, pe 23 decembrie 2019, deci trebuie să rămână în funcție pentru șase luni. Practic, ne-am întâlnit ca să ne vedem”, a declarat Ana – Maria Dimitriu, în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta a arătat că marți dimineață va fi convocată o nouă ședință la CA, în aceeași zi, la ora 15.00, la care Mihai Nedelcu a anunțat deja că nu va fi prezent.

”I-am adus la cunoștință că nu respectă un ordin de ministru și ne-a spus că să-l cheme ministrul și că aici nu este ca la PNL. Din partea Colegiului Medicilor a venit domnul Ochean, care a fost delegat. Hârtia a fost făcută azi, deși ar trebuit să ne aducă la cunoștință acest lucru cu o zi înainte. Și dumnealui ne-a persiflat, ne-a spus că nu este interesat de astfel de ședințe și că să ne vedem de treaba noastră. Cu alte cuvinte, spitalul e un fel de feudă în care pot face ce vor, pot veni când vor”, a declarat la rândul său Dragoș Cătălin Cozma.

Cei trei noi membri ai CA consideră că modul în care au fost tratați reprezintă un abuz și că vor aduce la cunoștința Ministerului Sănătății ceea ce s-a întâmplat.  În ceea ce privește ședința de marți, aceștia se tem că vor întâmpina piedici în organizarea acesteia și dacă va fi nevoie se vor întâlni pe scările Spitalului Județean.

 

-Publicitate-