Primăria Adjud îi scoate la curățenie pe asistații social

0
48

Începând de vineri, 6 noiembrie, Primăria Adjud îi scoate la curățenie pe asistații social apți de muncă. Astfel, ei vor sprijini eforturile de salubrizare a spațiului public din municipiu.

„Practic, cei peste 80 de asistați social apți de muncă din Adjud (dintr-un total de 97) vor ajuta la curățarea resturilor vegetale, vor colecta deșeurile din zonele pe care le salubrizează, vor mătura aleile și vor strânge frunzele, vor curăța și debloca șanțurile de scurgere (unde va fi cazul) și vor efectua lucrări de întreținere a acostamentelor”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Adjud.

Conform legii, una sau mai multe persoane majore apte de muncă ce fac parte din familia care primește ajutorul social are/au obligația să presteze, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local raportat la cuantumul ajutorului social de care beneficiază și fără a depăși regimul normal de lucru.

„Munca în folosul comunității se desfășoară cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii. De efectuarea lucrărilor impuse de lege răspunde Direcția de Asistență Socială Adjud”, precizează reprezentanții Primăriei Adjud.